EEN GOEDE EN GEZONDE HUID BIJ INTENSIEVE MEDISCHE BEHANDELINGEN

Er toch goed en gezond uitzien. Dat is wat je wilt wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig en geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken.

Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste is misschien niet het eerste waar je aan denk, maar is wel mogelijk. Bij The BeautyCompany werk ik met IK Skin Perfection. Deze producten zijn geschikt voor de meest gevoelige huid, ook wanneer je in het behandeltraject met chemo of bestraling zit. Tijdens een bezoek aan The BeautyCompany kan je genieten van een ontspannende behandeling, aangepast aan jouw wens en behoefte op dat moment.

WEES MILD VOOR JE HUID
Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere zware medicatie gebeurt er veel met de huid. De huid heeft in deze periode rust nodig. Het belangrijkste dat je kunt doen is de barrièrefunctie van de huid sterk houden. De huid zo veel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. Hiermee zorg je ervoor dat er minder pigmentvlekken ontstaan, de huid minder overgevoelig reageert, niet zo dof en droog wordt en geïrriteerd raakt.

Speciaal voor de extreem gevoelige huid heeft IK Skin Perfection de MEDICAL KIT samengesteld. Deze kit bevat drie producten die perfect in te zetten zijn met intensieve medicatie, chemotherapie en zelfs met bestraling:

SILK+, een milde en ultrazachte 3-in-1 reiniging. RECOVER+, een  huidherstellende 24H crème. De DE-ITCHY+, een olie voor de gevoelige (hoofd)huid.

De MEDICAL KIT is verkrijgbaar van € 114,40 voor € 79,-

Alle producten van IK Skin Perfection helpen je om je huid in balans te houden tijdens je behandeling. IK werkt alleen met 100% actieve en groene bestanddelen, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen en zijn veilig te gebruiken tijdens chemokuren en intensieve medicatie.

Daarnaast heeft IK vier producten geselecteerd die specifiek te gebruiken zijn in combinatie met chemo en bestraling.

Milde reiniging: SILK+ reinigt en herstelt de huid op milde wijze. De zachte en romige textuur is rijk aan vitamine B5 en stimuleert de vorming van nieuwe huidcellen.

Kalmerende, huidherstellende 24u crème: RECOVER+ zorgt ervoor dat de extreem gevoelige en rode huid therapeutisch wordt behandeld. Geeft een intens gevoel van comfort en zorgt voor een zijdezacht resultaat.

Beschermende en herstellende olie: DE-ITCHY+ heeft heilzame en voedende eigenschappen die speciaal ontwikkeld zijn om de gevoelige, droge en geprikkelde huid te verzachten,  te kalmeren, te voeden en de hydratatie van de huid te verbeteren.

Sterk voedende bodycrème: BUTTERLY CREAM is een boterzachte bodybutter van 100% RAW sheabutter met een helende, sterk voedende werking en maakt onmiddellijk een einde aan je droge huid op handen, armen, benen of borst.

Alle IK-producten zijn veilig te gebruiken bij chemo of medicatie. De vier bovengenoemde producten zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling.

NO – LABEL, geen synthetische ingrediënten maar puur natuur

IK Skin Perfection werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van klinisch bewezen. Natuurlijke werkstoffen in hoge dosering –  groene cosmeceuticals – maakt IK zacht en daadkrachtig voor de huid.

IK groene cosmeceuticals worden geproduceerd:

  • zonder chemische toevoegingen zoals parabenen, sulfaten en paraffine,
  • zonder synthetische geurstoffen (parfums),
  • zonder kleurstoffen,
  • zonder belastende stoffen,
  • en hebben een pH-waarde gelijk aan de huid.

Bij behandeling met bestraling mogen uw producten geen Phyto-oestrogeen bevatten (zoals onder andere Aloë vera) en behandeling verstorende bestanddelen. De SILK+, RECOVER+, DE-ITCHY+ en Butterly Cream zijn daarom zeer geschikt bij behandeling met bestraling.

Heb je je behandeling/medicatie afgerond? Dan breng ik,  als jou IK huidspecialist, graag samen met jou, je huid stap voor stap in perfecte conditie, met maximale huidverbetering als schitterend resultaat!